Nikah İçin Gerekli Belgeler
- Sağlık Raporu
- Kimlik Fotokopileri
- 6 Adet Fotoğraf
- Evlenme Ehliyet Belgesi ( Memurluğumuzca )
Yabancı Uyruklu Nikahlar İçin;
- Vatandaşı oldukları ülkenin İstanbul'da bulunan konsolosluklarından alacakları " Evlenme Ehliyet Belgesi " ( Alınan belge kişinin Adı, Soyadı, Anne Adı, Baba Adı, Doğum Tarihi ve Evlenmesine Engel Halinin bulunup bulunmadığını gösterecek şekilde düzenlenecek )
- İstanbul Valiliği Hukuk İşlerine onaylatmaları gerekmektedir
- İstanbul'da Konsolosluğu bulunmayan ülke vatandaşları Ankara' da bulunan Büyükelçiliklerinden alacakları " Evlenme Ehliyet Belgeleri " T.C. Dışişleri Bakanlığı'na tasdik ettirmek zorundadırlar.
Çok Dilli Doğum Belgesi ve Bekarlık Belgesi ile Başvuru:
- Bazı ülkelerin vermiş oldukları Bekarlık Belgesi ve Doğum Belgesi çok dilli olduğu için hiçbir yere onaylatmadan müracat edebilirler. Örnek: Almanya, Avusturya, Fransa v.s.
Apostille ( Tasdik Şerhi ) Olan Belgeler ile Başvuru:
- Apostille olarak almış oldukları Bekarlık ve Doğum Belgelerini Türkiye'ye getirdikten sonra Türkçe tercümelerini yaptırıp Noterden onaylatmaları gerekmektedir.
- Yabancı uyruklu Bay ve Bayanların pasaportlarını Yeminli Terciman Büroları'ndan tercüme yaptırıp Noter'den onaylatmaları gereklidir.
- Yabancı uyruklu Bay ve Bayanların pasaportlarını Yeminli Tercüman Büroları'ndan tercüme yaptırıp Noter'den onaylatmaları gereklidir. Vize süresi geçmiş olan veya oturma izni olmayan yabancı uyrukluların müracaatı kabul edilmeyecektir.
Diğer Durumlar;
- 17 yaşını doldurup 18'nden gün alan için Anne Baba muvafakatnamesi ( Notereden ) veya Anne Babanın nüfus cüzdanları ile çiftlerle beraber müracaata gelmeleri zorunludur.
- 16 yaşını doldurup 17'sinden gün alanlar için mahkemeden alınacak evlenme izin kararı
- Boşanmış veya dul olan bayanlar için iddet müddetinin kaldırma kararı ( 300 gün dolmamış ise)