Yüksel: “Atatürk’ün aziz hatırasını minnet ve şükranla yad ediyoruz”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 81. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Atatürk’ün aziz hatırasını milletçe rahmet, minnet ve şükran duygularıyla yâd ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

Yüksel, yazılı mesajında şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81. yılında şükran ve saygıyla yad ediyoruz. İstiklal Mücadelesi’nde gösterdiği azim ve cesareti dünyanın mazlum milletlerine esin kaynağı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, büyük bedeller ödenerek kurulan ve onun en büyük eserim dediği Cumhuriyet’in kazanım ve değerlerine sahip çıkmak, onu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve sonsuza kadar yaşatmak hepimizin ortak hedefidir.
   Türk ve dünya tarihinde derin izler bırakan bir liderin aramızdan ayrılışının hüznünü her 10 Kasım günü yaşarken ona ve emanetine olan güvenimizi tazeliyor; ülkemiz için doğruluk, demokrasi ve eşitlikten ayrılmadan; iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa kapı aralamak için canla başla çalışıyoruz.
   Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli; insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir lideri, İstiklal Savaşı’mızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, Millî Mücadele’mizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Haber Tarihi: 10.11.1919
Etkinliklerimizden haberdar olmak ister misiniz?
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14