haber
- T.C. Süleymanpaşa Belediyesi

Yüksel:“Deprem gerçeğini unutmayalım”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 17 Ağustos büyük Marmara depreminin 20. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlandı. Başkan Yüksel mesajında, “Felaketin derin acılara dönüşmemesi için, karşı karşıya bulunduğumuz deprem gerçeğini unutmayalım.” dedi.
   Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşadığımız Marmara Depreminin bize, ülkemizin doğal afetler karşısında ne derece hazırlıksız olduğunu gösterdiğini ifade etti.
   Ülke olarak deprem felaketinin yanısıra, heyelan ve sel gibi afetlerden ders çıkarılarak, son yıllarda ülkemiz genelinde her alanda önemli düzenlemeler gerçekleştirildiğinin altını çizen Yüksel, “Göreve gelir gelmez şehrimizin depremselliğini dikkate alarak kentsel dönüşüm için pilot bölge belirleyerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızla görüşmelere başladık. Birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer alan şehrimizde, olası deprem afeti karşısında yıkım ve yaşanması muhtemel acıları ortadan kaldırma hedefi doğrultusunda, acil eylem planı kapsamında kentsel dönüşüm projemizi bir önce hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.
   Yüksel, vatandaşların can ve mal güvenliği için devletin tedbir amaçlı büyük yatırımların yaptığına dikkat çekti.
   Başkan Yüksel, büyük Marmara depreminin 20. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, 17 Ağustos depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi.

Haber Tarihi: 2019-08-16 10:18:11