Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, her yıl gerçekleştirdiği uluslararası satranç etkinliklerine iki yeni turnuva daha eklemeye hazırlanıyor. Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen ve 5 erkek, 5 kadın Türk satranç sporcusu ile dünya çapında GM oyuncuların karşılaşacağı Rodostoşah Uluslararası GM ve WGM Satranç Turnuvaları, 9 Şubat 2019 Cumartesi günü sporcuların Tekirdağ’a gelişi ile başlayacak. Etkinlik sekiz gün sürecek ve 17 Şubat’ta sona erecek.

Tekirdağ Ramada Otel’de gerçekleşecek olan turnuvaların açılış töreni 10 Şubat Pazar günü saat 14.45’te yapılacak ve sporcuların müsabakaları ile devam edecek. Turnuvalar, sporcuların uluslararası rating puanlarını (ELO) yükseltebilmelerine olanak tanıyacak.

EŞKİNAT: “AMACIMIZ SÜLEYMANPAŞA’YI DÜNYA ÇAPINDA TANINIR HALE GETİRMEKTİR”

Turnuva ile ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa artık Türkiye çapında adı satranç ile birlikte anılan bir kent haline geldi. Amacımız kentimizi bu alanda dünya çapında bilinir ve tanınır duruma getirmektir. Rodostoşah Uluslararası GM ve WGM Satranç Turnuvaları, satranç dünyası için de Süleymanpaşa ve Tekirdağ içinde önemli bir organizasyon. Uluslararası satranç ustaları ile ülkemizin en seçkin oyuncuları 8 gün boyunca şehrimizde karşı karşıya gelecek. Bu turnuva bittiğinde büyük ustalar ülkelerine iyi anılarla dönecek, Türk sporcularımız tecrübelerini arttıracak ve Süleymanpaşa’da satranca ilgi duyan gençlerimiz üst düzey oyuncuların maçlarını canlı canlı izleyebilecekler. Bizler de şehrimizde satranç sporunun daha gelişmesinden dolayı gurur duyacağız. Şimdiden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum,” diye konuştu.

TURNUVALARDA KİMLER MÜCADELE EDECEK?

Rodostoşah Uluslararası GM ve WGM Satranç Turnuvalarında müsabakalar eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek. GM Turnuvası’nda Türk sporcuların yer alacağı Beyaz Takım’da IM Cem Kaan Gökerkan, FM Kayra Kamer, FM Deniz Özen, IM Işık Can, FM Ekin Barış Özenir yer alırken, Mavi Takım ise GM Dejan Pikula, IM Milos Stankovic, GM Borko Lajthajm, GM Ulvi Bajarani ve GM Orazly Annageldyev’den oluşacak.

WGM Turnuvası’nda Türk sporcuların yer alacağı Kırmızı Takım, WFM Sıla Çağlar, Buse Naz Koçyiğit, WFM Esma Doğa Duran, Çisel Anaçoğlu, WCM Defne Sade’den meydana gelirken, Pembe Takım’da ise IM Danylo Shkuran, IM Dejan Brankovic, WGM Jovana Eric, WGM Aleksandra Dimitrijevic ve FM Olexandr Prohorov yarışacak.

TURNUVA TAKVİMİ

Rodostoşah Uluslararası GM ve WGM Satranç Turnuvaları müsabaka takvimi ise şu şekilde:

09 Şubat 2019 Cumartesi

Sporcuların gelişi