Başkan Eşkinat 74 mahalle muhtarının sorunlarını dinledi

Haber Tarihi: 2014-05-29 11:53:34
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa ilçe sınırları içerisinde yer alan 74 mahalle muhtarı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı mahallelerin sorunları konulu toplantı düzenledi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve 74 mahalle muhtarının yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Mustafa Özdemir ile Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Ömer Faruk Küçük katıldı.

Kahvaltı ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını ev sahibi olarak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaparken Başkan Eşkinat, muhtarlar ile olan bağlarını kuvvetli tutacaklarını belirterek; “Bundan sonra her ayın üçüncü perşembe günü sizlerle birlikte olacağız. Belediyemiz çöp sorunu başta olmak üzere elimizden ne geliyorsa hiçbir ayrım yapmadan 74 mahallemize hizmet vermeye devam edecek. Yakında Talat Akköse benim yardımcım olacak ve o sizin tüm sorunlarınızı çok iyi biliyor. Süleymanpaşa Belediyesi olarak özellikle köyden mahalleye çevrilen yerler için söylüyorum ki sadece yol - çöp meselelerinizle değil tarımsal kalkınmanız için de elimizden geleni yapacağız. Kanalizasyon gibi büyük sorunlarda da yanımızda her zaman olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak da elinden gelen gayreti yapacak.” dedi.

Başkan Ekrem Eşkinat; “Taleplerinizi yazılı olarak getirmenizi istemiştik. Çok acil, kısa vadeli ve uzun vadeli şeklinde yaptığınız sıralama doğrultusunda değerlendirmeler yapacağız. Diğer iki başkan yardımcım da aramızda. Herhangi bir konuda sıkıntınız olduğunda beni ve yardımcılarımı arayabilirsiniz. Bizim adımıza mahalledeki başkanlar sizsiziniz. Seçim sürecinde de sözümüz buydu. Biz bu 5 yılı siz olmadan, birlikte çalışmadan başaramayız. O yüzden Süleymanpaşa için birlik olmalıyız.” İfadelerini kullandı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise 74 mahalle muhtarı ile bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirirken “Artık hepiniz aynı statüde mahalle muhtarısınız. 74 muhtarımı görmekten mutluyum. Tekirdağ kabuk değiştiriyor. 5 yıl boyunca sizlerle beraber olacağız. Özellikli olarak köyden mahalleye dönüşen kırsal kesimle ilgili hizmet sahamız çok geniş. Hizmeti en uç noktalara kadar yayacağımıza şüpheniz olmasın.” diye konuştu.

Sözlerine devam eden Başkan Albayrak, “Biz göreve siyasi partinin adayı olarak geldik. Mazbatamızı aldıktan sonra parti rozetini çıkardık. Demekki artık oy verdi vermedi bunlar bitti. Şimdi hizmet zamanı başladı. Bundan sonra her vatandaşımıza eşit hizmet yapmak birinci görevimiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 11 ilçemizi şantiyeye çevirmek boynumuzun borcu. Bütçemizi var, gücümüz var, her şeyimiz var. Tekirdağ’ın 257 köyünü sıcak asfalt yapacağız. Eğer köylümüz şehirli yapıldıysa bize de yollarını şehir yolu gibi yapmak düşüyor.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından muhtarların sorunları dinlenerek tartışılırken toplantı hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.