Puf Böreği


Puf Böreği

Türkiye lezzet haritasında anonimleşmiş bir lezzet olan puf böreği, Trakya mutfağında da kendisine hatırı sayılır yer bulur. Yöre mutfağında kıyıntı-atıştırmalık öğünler için yahut kahvaltı sofralarına hazırlanır. Kızgın yağda pişmesi, böreğin kapatılış formu ile bazen yöre mutfağındaki yarımca tarifi ile karıştırılır. Oysa iç harcıyla olduğu kadar hamurun karbonat ile tutulması ve farklı kapatılış formları ile de yarımca tarifinden ayrılır. İçine hiçbir şey konulmadan da yenilen puf böreği iç harcıyla pişirilmesi tercih edildiği takdirde en temel malzeme peynirli-maydanozlu klasik bir iç harç yahut soğan-karabiber ve tuz ile tatlandırılıp kavrulmuş kıymalı harçtır. İki-üç lokmada bitirilebilecek büyüklükte hazırlanır. Muska şeklinde yahut küçük kare-dikdörtgenler şeklinde de kapatıp kızgın yağda nar gibi kızartabilirisiniz. Kızarırken ortasından şişerek piştiği için yumuşacık, puf puf olur. Ayran yahut ekşili meyvelerden hazırlanan meyve suları, yahut hoşaflar ile tadımı güzeldir.

Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024