Pireşe


Mısır unundan hazırlanan bir ekmek olarak tarif edebileceğimiz pireşe, Süleymanpaşa halkının sıklıkla pişirdiği hamur işi yemeklerden birisidir. Mısır unu ve su ile hazırlanan yumuşak hamurun içerisine pırasalı soğanlı bir iç harç da eklendi mi tadından yenmiyor.

Bu güzel lezzetin sırrı ise tarifinde;

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Pırasanın yeşil kısımlarını ve soğanları incecik kıyın. Biraz tuzla zeytinyağında mis gibi kokusu gelene kadar kavurun. Kırmızıbiber ilave edip ateşten alın. Ilınmaya bırakın. Mısır ununa biraz tuz katın. Üzerine azar azar ılık su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Buna pırasayı ilave edip karıştırın. Tepsiye koyup elinizi ıslatarak bir parmak kalınlığında yayın. Sıcak fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024