Elbasan Tavası (Yoğurtlu Kuzu Eti)


Malzemesi: But tarafından bir kg. kuzu eti. Az miktarda tereyağ. Bir baş soğan. Tuz, yeterince su, 1/2 kg. yoğurt, bir bardak un, iki yumurta,

Yapılışı: Kuzu eti dilimler ve parçalar halinde bölünür. Etlerin iki tarafı da tereyağında biraz kızartılır. Sonra su katılıp iyice pişene kadar haşlanır. Başka bir yerde; yoğurt, un, et suyu karıştırılıp, biraz pişirilir. Çok hafif ateşte yumurta sarıları ilave Edilip , iyice karıştırılır. Kaba ve parça etler tepsiye yerleştirilir. Üzerine Hazırlanmış sos dökülür. Fırına verilir.

Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024