Zirai atıkları ayrıştıracak proje hayata geçiyor

Süleymanpaşa Belediyesi, doğada kirliliğe yol açma riski yüksek olan zirai ilaç ambalajlarının bertaraf edilmesi ile ilgili çalışma başlattı. İlk etapta 7 kırsal mahallede 11 noktada zirai ilaç ambalajı toplama kafesleri yapılıyor. Proje tüm kırsal mahallelere yayılacak.

Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, tarım alanlarında kullanılan zirai ilaç ambalajlarının, gelişi güzel çevreye atılıp kirliliğe yol açmasını önlemek amacıyla, zirai atık toplama kafeslerinin yapımına başlandı.

YÜKSEL: “ZİRAİ ATIKLAR HEM İNSAN SAĞLIĞINI HEM ÇEVREYİ TEHDİT EDİYOR”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çevre bilincinin her geçen gün artmakta olduğu şu günlerde biz daha temiz bir havada, daha düzgün bir ekolojik sistemde, kimyasalların çok fazla olmadığı ortamlarda yaşayıp sağlığımızı ön planda tutarak, yine doğayı kirletmeden her türlü üretimi yapabilmemiz lazım. Tarımsal üretim de bunların başında geliyor. Süleymanpaşa’mızda da bu doğrultuda zirai ilaçlamaya sıkça başvuruluyor. Kırsal mahallelerimizde ilaçlar atıldıktan sonra maalesef boş ambalajlar sağa sola atılıyor. Bu ambalajlar yağmur suları ile derelere, oradan da barajlara taşınıyor. Bu hem insan sağlığını tehdit ediyor hem de görüntü açısından çevre kirliliğine neden oluyor,” diye konuştu.

“ZİRAİ ATIKLAR AYRI TOPLANACAK VE İMHA EDİLECEK”

Zirai atıkların tıbbi atıklar gibi özenle toplanıp bertaraf edilmesi gerektiğini ifade eden Yüksel, “Biz bunları göz önünde bulundurarak bir proje hazırladık. Proje ile kırsal mahallelerimizde belirli noktalara yerleştireceğimiz kafeslerde biriken ambalaj atıkları belirli aralıklar ile belediyemiz tarafından toplanacak, diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilen atıklar ise uygun araçlar ile imha noktasına gönderilecek. Bu kapsamda ilk olarak 7 mahallede 11 adet kuracağımız zirai atık toplama kafeslerinin betonları hazırlandı. Kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp zirai atıkların doğaya atılmasının önüne geçeceğiz. Çiftçilerimizden beklentimiz, kullandıkları zirai ilaçların ambalajlarını yerleştireceğimiz bu kafeslere atarak çevrenin korunmasında bizlere yardımcı olmalarıdır,” açıklamasında bulundu.

Haber Tarihi: 30.04.2020
Okunma Sayısı: 919
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020