Zabıtadan çay bahçeleri ve kahvehanelere fahiş fiyat denetimi

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine çay bahçeleri ve kahvehanelerde fahiş fiyat denetlemesi gerçekleştirdi.

Süleymanpaşa genelinde gerçekleştirilen denetimlerde, Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından işletmelere bağlı oldukları meslek odasının belirlediği tarifeye uygun satış yapmaları uyarısında bulunuldu.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Konuyla ilgili Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşlara, fahiş fiyat uyguladığını düşündükleri işletmelerden, satış fişi ya da adisyon gibi yiyecek içecek fiyatlarını gösteren bir belge talep etmeleri çağrısında bulunuldu.

İŞTE O AÇIKLAMA

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Değerli vatandaşlarımız,

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak, son günlerde artan şikâyetler üzerine çay bahçelerinde ve kahvehanelerde fahiş fiyat denetlemesi gerçekleştirilmiş ve işletmelerimize gerekli uyarılar yapılmıştır.

Vatandaşlarımız, fahiş fiyat konusunda mağdur olduklarından şüphelendiklerinde, işletmeden satın aldıkları yiyecek, içecek ve diğer hizmetlerle ilgili, ürün fiyatlarını gösteren satış fişi, adisyon vb. belge talep edip işletmelerin bağlı oldukları meslek odasının belirlediği fiyat tarifesi ile karşılaştırarak fikir sahibi olabilirler. Bu iki belge arasında bir fark tespit ettiklerinde, ellerindeki fiş ya da adisyonla birlikte Tekirdağ Ticaret İl Müdürlüğü ya da Zabıta Müdürlüğümüze müracaatta bulunmaları halinde o işletme hakkında yasal işlem gerçekleştirilebilecektir.

Bu vesileyle, yaz aylarında yoğun bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet veren çay bahçeleri ve kahvehaneler gibi işletmelerimize de bağlı bulundukları odaların fiyat tarifelerine uyarak ücretlendirme yapmaları çağrısında bulunuyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler, işletmelerimize hayırlı işler diliyoruz.

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü”

Haber Tarihi: 06.08.2020
Okunma Sayısı: 593
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020