Yüksel: “Kiraz Festivali’nde de Süleymanpaşa Belediyesi’nin kasasından para çıkmayacak”

Ramazan ayında her gün ayrı bir mahallede kurulan Gönül Sofralarının Çarşamba akşamki durağı Yağcı Mahallesi oldu.

Yüzlerce Yağcı Mahallesi sakininin aynı sofrada orucunu birlikte açmanın huzurunu yaşadığı organizasyona Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ve Yağcı Mahalle Muhtarı Mehmet Katırcı da katılarak oruçlarını vatandaşlarla birlikte açtı.

Yağcı Mahalle Muhtarı Mehmet Katırcı ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in vatandaşların Ramazan-ı Şeriflerini kutlayarak mahalle sakinlerine seslendiği programda “Bütün hemşehrilerime hayırlı ramazanlar diliyorum. Allah birlik ve beraberliğinizi daim etsin.” diyerek sözlerine başlayan Başkan Yüksel; Yağcı Mahallesi iftarını finanse edip Süleymanpaşa Belediyesi’nin kasasından hiçbir ücret çıkmamasını sağlayan Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ve Saygıoğulları ailesine teşekkür etti.

Başkan Yüksel konuşmasına şu sözlerle devam etti:

BAŞKAN YÜKSEL: “GÖREVİMİZİN BAŞLANGICI GÜZEL GÜNLERE, RAMAZAN AYINA DENK GELDİ”

“Süleymanpaşa Belediye Başkanı olarak 41-42 gündür görevdeyiz. Allah’a hamdolsun görevimizin başlangıcı güzel günlere, ramazan ayına denk geldi. Bu ramazanda Allah yaklaşık 50 bin hemşerimiz ile birlikte oruç açmayı nasip ediyor. Yağcı benim için çok önemli, çok kıymetli bir mahalle. Bize her zaman, her dönemde sahip çıktı. Kardeşleri olarak da bizlere hep sahip çıktı. Bundan sonra da belediye başkanı olarak biz sahip çıkma görevini üstlendik. Allah nasip ederse bize olan güveninizi boşa çıkarmayacağız. Bu konuda hiç kuşkunuz olmasın.  Biz çalışmaktan yılmayız. Çalışacağız ve bu 5 yıl içinde Süleymanpaşa ilçemizi hak ettiği yere getireceğiz. Şehrimizi daha yaşanabilir ilçe yapmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

“HERKESİ SAHİLİMİZE KİRAZ FESTİVALİ’NE BEKLİYORUM”

6 Haziran itibari ile Kiraz Festivalimiz başlayacak. Ben Kiraz Festivalimize tüm Yağcı Mahallesindeki hemşehrilerimizi davet ediyorum. Çok güzel bir festival olacak. Herkesi sahilimize, Kiraz Festivali’ne bekliyorum. Birbirinden güzel sanatçılar olacak. Son dönemde dünyadaki yoğun karmaşa ve kargaşadan biraz olsun sıyrılabilmeniz için güzel bir festival hazırladık.

“KİRAZ FESTİVALİ’NDE DE SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NİN KASASINDAN PARA ÇIKMAYACAK”

Süleymanpaşa’da yapılan iftar organizasyonlarımızın hiçbirinde Süleymanpaşa Belediyesi’nin kasasından tek bir kuruş çıkmıyor. Bunu tüm hemşehrilerimiz biliyor. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde yapılacak Kiraz Festivali’nde de Süleymanpaşa Belediyesi’nin kasasından para çıkmayacak. Eğer ki insanlara ‘Ben vatandaşlarım için bir şeyler yapmak istiyorum. Destek olun.’ diyorsanız onlar da kendi menfaatiniz için bir şey istemediğinize inanıyor ise sahip çıkıyor. Ben hem Kiraz Festivali’nde hem de tüm ramazan organizasyonlarında bize güvenerek sahip çıkan bütün hemşehrilerime, bütün iş adamlarımıza sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum.

RAMAZANDAN SONRA SEFERBERLİK BAŞLIYOR

Bu organizasyonlar birlik ve beraberlik içinde olursak birçok şeyin üstesinden gelinebileceğin göstergesi oldu. Ramazandan sonra inşallah yollarımızdan tutun parklarımıza kadar yoğun bir çalışma içine gireceğiz. Bu konuda tekrar söylüyorum sizleri mahcup etmeyeceğiz.”

İFTAR SONRASI VATANDAŞLARIN İSTEKLERİNİ DİNLEDİ

Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından Osmanlı macunu, pamuk helva ve geleneksel şerbet ikramı ile iftar organizasyonu sona ererken Başkan Yüksel yaklaşık 1 saat mahalle sakinleri ile görüşerek isteklerini dinledi.

Ramazan ayı boyunca her akşam ayrı bir mahallede gerçekleştirilecek Gönül Sofraları, şu şekilde devam edecek:

GÖNÜL SOFRALARI PROGRAMI

23 Mayıs Perşembe 20.34/ Kumbağ Mahallesi

24 Mayıs Cuma 20.35/ Barbaros Mahallesi

25 Mayıs Cumartesi 20.36/ Eskicami-Ortacami Mahallesi

26 Mayıs Pazar 20.37/ Değirmenaltı Mahallesi

27 Mayıs Pazartesi 20.38/ Gündüzlü Mahallesi

28 Mayıs Salı 20.39/ Karadeniz Mahallesi

29 Mayıs Çarşamba 20.40/ Dedecik Mahallesi

30 Mayıs Perşembe 20.40/ Çınarlı Mahallesi

31 Mayıs Cuma 20.41/ (Kadir Gecesi) Sahil Dolgu Alanı

1 Haziran Cumartesi 20.42/ Aydoğdu Mahallesi

2 Haziran Pazar 20.43/ Yavuz Mahallesi

Haber Tarihi: 22.05.2019
Okunma Sayısı: 4286
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020