Süleymanpaşa’da fırınlar denetlemeden “geçti”

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte esnaf denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşların sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla Süleymanpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte fırınlarda denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde hijyen kurallarına ve üretim standartlarına uygun üretim yapan esnaflara gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eden ekipler, tespit ettikleri aksaklıkların giderilmesi için de işletmelere gerekli uyarılarda bulundular.

YÜKSEL: “HİJYENE DİKKAT EDEN ESNAFIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, salgın tedbirleri kapsamında gıda üretimiyle ilgili işletmelerde daha yoğun bir denetim sürdürdüklerinin altını çizdi. Yüksel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Salgın, iki aya yakın bir süredir hayatımızı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bugünlerde etkileri hafiflese de tedbirlerimizi gevşetme hatasına düşme lüksümüz yok. Bu süreçte bizim için sağlıklı gıda tüketmek çok önemli. Bu nedenle Zabıta ekiplerimiz ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerde denetimlerimizi sıklaştırdık. Mübarek Ramazan ayının gelişiyle özellikle fırınlarımızda pide satışı ile ilgili yoğunluk olduğundan, fırınlarımızda da daha titiz bir şekilde denetimlerimizi yerine getiriyoruz. Memnuniyetle söylemek istiyorum ki denetimlerimiz sonucunda birçok fırınımız tüm hijyen kurallarına uygun olarak üretim yapmakta ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde pide ve ekmek ihtiyacını karşılamakta olduğunu tespit ettik. Tüm vatandaşlarımız adına fırıncı esnafımıza teşekkür ediyorum.

DENETİMLER ARTARAK SÜRECEK

Öte yandan, gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerin Ramazan ayı boyunca artarak devam edeceği belirtilirken, işletmelere idari yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları için gerekli önlemleri almaları uyarısında bulunuldu.

Haber Tarihi: 06.05.2020
Okunma Sayısı: 889
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020