Süleymanpaşa Belediyesi elektronik atıkları ve atık yağları evlerden topluyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Korona Virüsüne (COVİD-19) karşı çalışmalarına aralıksız devam ederken diğer çalışmalarını da aksatmadan sürdürüyor.

ELEKTRONİK ATIKLAR VE ATIK YAĞLAR EVLERDEN TOPLANIYOR

“Atmazsan Batmaz” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Süleymanpaşa Belediyesi, Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği ve Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda elektronik atıkları, atık bitkisel yağları, atık pilleri özel ve dezenfekte kıyafetli ekipleri ile evlerden teslim alıyor.

ATIKLAR ZARARSIZ HALE GETİRİLİYOR

Teslim alınan ömrünü tamamlamış elektronik atıklar geri dönüşüm tesislerine götürülerek doğaya zararsız hale getirilirken özellikle su kaynaklarına ciddi oranda zarar veren atık yağlar ise biyodizele dönüştürülmek üzere geri kazanım tesislerine gönderiliyor.

Haber Tarihi: 25.03.2020
Okunma Sayısı: 2047