Süleymanpaşa Belediyesi, metruk binaları koruma altına alıyor

Süleymanpaşa Belediyesi, şehir merkezinde metruk halde bulunan yapıları koruma altına alıyor.

Çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan yapıların, olası yıkılma ve kundaklamaya karşı koruma altına alındığını söyleyen Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, uzun yıllardır atıl halde bulunan ahşap yapılarla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
   Tespit edilen yapılardan sahipsiz ve tarihi eser niteliği bulunmayan 231 tanesi için yıkım kararı aldıklarını anımsatan Yüksel, 100’den fazlasının yıkımını gerçekleştirdiklerini ifade etti.
    Sahipli veya tarihi eser niteliği bulunan yapıları ise koruma altına aldıklarını kaydeden Yüksel, “Fen İşleri Müdürlüğü’müze bağlı ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışmalarda bu yapılarımızın çevresine tel örgü çekiyoruz. Yapılarımızı kundaklama riskine karşı ve olası çökme durumunda çevreye verecekleri zararı en aza indirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber Tarihi: 17.01.2020