Süleymanpaşa Belediyesi, Dijital Kütüphane Projesine start verdi

Süleymanpaşa Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirdiği ‘Dijital Kütüphane’ projesinin ilkini,  Tekirdağ Ticaret Borsası İlkokulu’nda törenle hizmete açtı.

   Dijital Kütüphane projesi hakkında bilgi veren Başkan Yüksel, projeye bir çok okulu dahil etmek istediklerini söyledi. Çocukların, tabletler aracılığıyla diledikleri kitabın karekodunu okutarak istedikleri kitaba anında ulaşabileceklerini aktaran Yüksel, “Projemizin startını bugün Tekirdağ Ticaret Borsası İlkokulu’ndan veriyoruz. Allah izin verirse, önümüzdeki 4,5 yıl boyunca projemizi yayacağız. Okullarımız başta olmak üzer bir çok noktada, kafanızı çevirdiğiniz her yerde bir dijital kütüphane olacak.” diye konuştu.
   Projenin açılış programında konuşan Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker de, Dijital Kütüphane öneminden bahsetti. Projenin, çocukları okumaya teşvik ederken kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına büyük katkı sağlayacağını kaydeden Eker, projenin uygulama alanının genişletilmesiyle birlikte, toplumsal farkındalığın da artacağına dikkat çekti.
   Konuşmaların ardından Okul Müdürü Hüseyin Mutlu, Başkan Yüksel’e projenin okullarında uygulanmasından ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
   Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından hizmete sunulan dijital kütüphane, okulda öğrenim gören öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından okula hediye edilen tabletlerde kitap okuyan öğrenciler, projeden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 
   Dijital Kütüphane açılışına, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, okul idarecileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

Haber Tarihi: 09.01.2020
Okunma Sayısı: 1276
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020