Süleymanpaşa Belediye Meclisi, geçen dönem 4,5 milyon TL’ye satın alınan heykelleri satma kararı aldı

Süleymanpaşa Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısında, geçen dönem alınan ve 4,5 milyon TL’ye mal olan heykel ve bazı tabloların müzayede yoluyla satılması kararı aldı.
   Namık Kemal Üniversitesi Senato Salonu’nda AK Parti, MHP ve CHP’li üyelerin katılımıyla Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel başkanlığında toplanan meclis, gündeme ilişkin madde ve önergeleri görüşerek karara bağladı.
   Toplantının en dikkat çeken maddesi ise AK Parti ve MHP grubunun verdiği “heykel ve tabloların satılması” önergesi oldu.

HEYKEL VE RESİMLERE 4,5 MİLYON TL ÖDENDİ
   Geçen dönem 4,5 milyon TL harcanarak satın alınan ve şehrin muhtelif yerlerine konulan heykellerle, depoda bulunan yağlı boya resim tablolarının müzayede yoluyla satılmasını isteyen AK Parti ve MHP grubu, elde edilecek gelirin Süleymanpaşa’da yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarla, dezavantajlı kesime yönelik yapılacak projelerde değerlendirilmesini teklif etti.

CHP GRUBU KARŞI ÇIKTI: “ONLAR SANATÇILARIN HEDİYESİ”
   CHP grubu ise önergeye karşı çıktı. CHP Grup Başkanvekili İlham İmrak, heykellerin, dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçılar tarafından, şehrimizde 1 aylık konaklama giderlerinin karşılanmasına teşekkür mahiyetinde ‘hediye’ edildiğini söyledi.

BAŞKAN YÜKSEL: “4,5 MİLYON TL’LİK HEDİYE Mİ OLUR?”
   Başkan Cüneyt Yüksel, İmrak’ın sözlerine “4,5 milyon TL’lik hediye mi olur?” diye karşılık verdi.
   AK Parti Grup Başkan Vekili Şenol Karaküçük, söz konusu heykellerin toplumun örf ve geleneklerine ters olduğunu işaret ederken, MHP Grup Başkan Vekili Sabri Çınar da, depolarda bulunan yağlı boya tabloları çürütmek yerine satılması ve gelirinin şehrin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

“İSTEDİĞİNİZ ZAMAN ANKET YAPARIZ”
   Başkan Yüksel, oylamaya geçmeden önce yaptığı konuşmada heykellerin toplumun belli bir kesimine hitap ettiğini ve masonik anlamlar içerdiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Biz sanata veya heykele karşı değiliz. İlçemizde Süleyman Paşa heykeli yapılması önergesini meclise biz sunduk. Bir anlamı var mı? Var. Kitabesinde gelecek kuşakların okuyup öğreneceği, Süleyman Paşa’yı tanıtan bilgiler var mı? Var. Şehrimizdeki diğer heykeller için bunları söylemek mümkün değil. Bu heykelleri Kadir başkanımız (ben alırım) demişti. Müzayedelere de bizzat katılacağım. Heykellerin satılması fikrine karşı çıkanların o müzayedelerde heykellere ne kadar sahip çıkacağını, kimlerin satın alacağını hep birlikte göreceğiz. Bununla ilgili istediğiniz zaman anket yaparız. Biz seçim çalışmalarımız sırasında da toplumumuzun çok çok büyük kısmının, ne idüğü belirsiz bu heykellere karşı olduğunu teşhis ettik.”

ÖNERGE, AK PARTİ VE MHP’Lİ ÜYELERİN OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
   Konuşmaların ardından yapılan oylamada, CHP’li üyelerin ‘red’ oyuna karşılık heykel ve bazı tabloların satılarak, gelirinin çeşitli projelerde değerlendirilmek üzere satılması, AK Parti ve MHP’li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi.

Haber Tarihi: 05.12.2019