Süleymanpaşa'da 466 yıllık cami yeniden ibadete açıldı

Tekirdağ’da 466 yıl önce yapılan ve bir süredir restorasyon çalışmaları devam eden Rüstempaşa Camii, yeniden hizmete açıldı. Cuma namazı öncesinde düzenlenen açılış törenine katılan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Camimimizin açılışıyla, ecdat mirasımıza sahip çıktığımızı gösterdik.” diye konuştu.
   Süleymanpaşa’da, Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında yaptırılan camii, uzun bir restorasyon sürecinin ardından yeniden hizmete açıldı.

Cuma namazı öncesinde düzenlenen açılış programına katılan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, camiye gelişinde ilk olarak cami cemaatiyle selamlaştı.
    Cami kapısında kurulan kürsüden vatandaşlara hitap eden Meclis Başkanı Şentop, “Bugün yaptığımız açılışla ecdat milarımıza sahip çıktığımızı gösterdik. Necip milletimize kazandırdığı şan ve şerefle ismini tarihimize altın harflerle yazdıran, Kanuni Sultan Süleyman başta olmak üzere Rüstem Paşa’yı, Mimar Sinan’ı rahmetle minnetle anıyorum. Camimizin yeniden hayırlı ve mübarek olması niyazıyla hepinizi allaha emanet ediyorum.” dedi.
    Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin çok sayıda vatandaş katıldı.
    Tören, açılış konuşmasının ardından sona erdi.
    TBMM Başkanı Şentop ve beraberindekiler, açılış töreninin ardından Cuma namazını eda etti.

Haber Tarihi: 01.11.2019