Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi Ramazan ayında da sizlerle

Süleymanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulan ve 3 yıldır hizmet veren Dost Eli Aşevi, her gün ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar sıcak yemek servisi yapmasının yanı sıra, Ramazan ayı boyunca her akşam başka bir mahallede Sevgi Sofraları adı altında gerçekleştirilen mahalle iftarları ile de vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.
Haber Tarihi: 2017-06-14 16:45:04
Okunma Sayısı: 2044

A’DAN Z’YE HER ŞEY BELEDİYE İMKANLARI İLE HAZIRLANIYOR

Tamamen Süleymanpaşa Belediyesinin öz kaynakları ile gerçekleştirilen mahalle iftarlarında servis edilen yemeklerin hazırlanması, paketlenmesi, nakli ve servisi Süleymanpaşa Belediyesinin uzman kadroları tarafından yerine getiriliyor.

MAHALLE İFTARLARINDA 2 BİN KİŞİLİK YEMEK SERVİSİ

Ramazan ayı boyunca her akşam başka bir mahallede kurulan sevgi sofralarında ortalama 2 bin porsiyon sıcak yemek servisi yapan Dost Eli Aşevi, çorba, ana yemek, pilav ya da makarna, tatlı ve içecekten oluşan ve her gün değişen menüsü ile Süleymanpaşalıları iftarda bir araya getiriyor.

Mahalle iftarlarının yanı sıra ihtiyaç sahiplerine de yemek servisini sürdüren Dost Eli Aşevi, her gün 650 kişiye dört kap sıcak yemek ulaştırıyor.

EŞKİNAT: “KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR ANLAYIŞINI BENİMSEDİK”

Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevinin çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, Süleymanpaşa’da yardıma ihtiyacı olan her vatandaşımıza ulaşabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Dost Eli Aşevi bu projelerimizin en önemlilerinden biridir. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir kültür tarafından yetiştik. Bu anlayışla bizim sosyal belediyecilik anlayışımız arasında büyük paralellikler görüyoruz. Hedefimiz, Süleymanpaşa’da başını yastığa aç koyan tek bir vatandaşımızın dahi kalmamasıdır,” diye konuştu.