Ramazan ruhu Sahur Bandosu ve Mehteran ile yaşatılıyor

Süleymanpaşa Belediyesi, hem Ramazan geleneklerini yaşatmak, hem de salgın döneminde ekonomik olarak zor günler geçiren yerel müzisyenlere destek olmak amacıyla Sahur Bandosu ve Mehter Takımı organize etti.

Ramazan Ayı boyunca sahur saatinde ilçenin iki farklı mahallesinde, Süleymanpaşa’da yaşayan 120’den fazla müzisyenlerden oluşturulan Sahur Bandosu ve Mehter Takımı, sokak sokak dolaşarak vatandaşları sahura kaldırıyor.

Sahur programlarının yanı sıra yine Ramazan boyunca her Cuma ve Cumartesi iftar öncesi ilahi ve tasavvuf müziği programları düzenlenerek Süleymanpaşa Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.

YÜKSEL: “GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “On bir Ayın Sultanı Ramazan ayında, özlediğimiz sahur geleneklerimizi yaşatıyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi olarak, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz Mehteran gösterisi ve Sahur Bandosuyla, Ramazan’ın manevi huzurunu siz kıymetli hemşehrilerimizle birlikte yaşıyoruz. Ayrıca her hafta internet üzerinden sizlere canlı olarak ulaştırdığımız ilahi programı ve tasavvuf müziği konserlerimizle bu mübarek ayın ruhunu uzaktan da olsa paylaşmaya gayret ediyoruz. Bu etkinliklerimizle hem geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarıyor ve yaşatıyoruz hem de salgın nedeniyle bir yıldan uzun zamandır zorluklar içinde ayakta kalmaya çalışan yerel müzisyenlerimize de destek oluyoruz. Allah niyetlerimizi makbul, ibadetlerimizi kabul eylesin,” diye konuştu.

Haber Tarihi: 19.04.2021
Okunma Sayısı: 763
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020