Gündüzlü Mahallesi’nde oruçlar Gönül Sofrası’nda açıldı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından her akşam ayrı bir mahallede kurulan Gönül Sofralarının pazartesi günkü durağı Gündüzlü Mahallesi oldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda iftar öncesi Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel Gönül Sofralarına konuk olan vatandaşları masalarında ziyaret ederek Ramazan-ı Şerif’lerini tebrik etti.

Dualar ile oruçların açılmasının ardından Gündüzlü Mahallesi Muhtarı Fethiye Akkuş ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel vatandaşlara seslendi.

YÜKSEL: “İLK DEFA BU ALANDA İFTAR ORGANİZASYONU YAPILIYOR”

Gündüzlü Mahallesi’nde ilk defa iftar organizasyonu düzenlendiğinin altını çizerek sözlerine başlayan Başkan Yüksel; “İlk defa bu alanda iftar organizasyonu yapılıyor. Biz Gündüzlü Mahallemizi unutmak, görmezden gelmek istemedik. Bu güzel organizasyonda birlikte olalım istedik. Allah razı olsun bugün sizler de bizi yalnız bırakmadınız.” dedi.

“50 BİN HEMŞERİMİZ İLE BİRLİKTE ORUCUMUZU AÇARIZ DİYE HESAPLAMIŞTIK GÖRÜNEN O Kİ 60 BİNİ DE GEÇECEĞİZ”

Gönül Sofraları organizasyonuna beklenenin üzerinde bir katılım olduğunu dile getirerek sözlerine devam eden Başkan Yüksel; “Ramazan organizasyonunda toplamda 50 bin hemşerimiz ile birlikte orucumuzu açarız diye hesaplamıştık. Ama görünen o ki 60 bini geçeceğiz. Aynı sofranın etrafında aşımızı paylaştığımız her vatandaşımız için ayrıca mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TAMAMI TEKİRDAĞ’DAKİ HAYIRSEVER İŞ ADAMLARIMIZ TARAFINDAN KARŞILANIYOR”

Konuşmasında iftarları finanse eden hayırseverleri de unutmayan Başkan Yüksel; “Süleymanpaşa genelinde 73 mahallenin 60 tanesinde iftar ve sahur organizasyonu yapılıyor. Bunları tamamı Tekirdağ’daki hayırsever iş adamlarımız tarafından karşılanıyor. Ben bir teşekkür de hayırsever iş adamlarımıza ediyorum. Bu akşamı finanse eden Mehmet Demir ve Tuncay Yavuz’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Hangi niyetle bu hayrı yaptılarsa Allah makbul eylesin diye dua etmiş olalım.” şeklinde konuştu.

“GELİRSENİZ MUTLU OLURUZ”

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel sözlerini vatandaşları Kiraz Festivali’ne davet ederek tamamladı. Yüksel; “Ayın altısında Kiraz Festivalimiz başlıyor. Tekirdağ için önemli bir festival. Şehrimizin tanıtılması ile ilgili önemli bir festival. Güzel bir festival olacak. Onu da Süleymanpaşa Belediyemizin kasasından herhangi bir para harcamadan finanse ediyoruz. Aynı ramazan organizasyonu gibi sponsorlarımız finans kısmını çözüyor. 6-7-8 ve 9 Haziran tarihlerinde tüm Gündüzlü Mahallesi sakinlerini, tüm Süleymanpaşalıları festivalimize katılmaya bekliyorum. Sahil dolgu alanda olacağız. Çocuklarımız için eğlence alanları da yarattık. Gelirseniz mutlu oluruz.” diyerek festivalde birlik olma çağrısı yaptı.

Gündüzlü Mahallesi Gönül Sofrası, ramazan şerbeti, Osmanlı macunu ve pamuk helva ikramı ile sona erdi.

Ramazan ayı boyunca her akşam ayrı bir mahallede gerçekleştirilecek Gönül Sofraları, şu şekilde devam edecek:

GÖNÜL SOFRALARI PROGRAMI

28 Mayıs Salı 20.39/ Karadeniz Mahallesi

29 Mayıs Çarşamba 20.40/ Dedecik Mahallesi

30 Mayıs Perşembe 20.40/ Çınarlı Mahallesi

31 Mayıs Cuma 20.41/ (Kadir Gecesi) Sahil Dolgu Alanı

1 Haziran Cumartesi 20.42/ Aydoğdu Mahallesi

2 Haziran Pazar 20.43/ Yavuz Mahallesi

Haber Tarihi: 28.05.2019
Okunma Sayısı: 2040
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024