Gönül Sofraları Yavuz Mahallesi ile sona erdi

Ramazan ayının ilk gününden beri her akşam ayrı bir mahallede Gönül Sofraları adı altında iftarlar düzenleyen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, bu yılın son iftarını Yavuz Mahallesi’nde yaptı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in de katıldığı iftara Yavuz Mahallesi sakinleri büyük ilgi gösterdi.

3 BİN KİŞİ ORUCUNU BİRLİKTE AÇTI

Eski Namık Kemal Lisesi Bahçesinde kurulan Gönül Sofrası’nda yaklaşık 3 bin mahalle sakini orucunu birlikte açmanın mutluluğunu yaşarken AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel oruçların açılması öncesi vatandaşlara seslendi.

YEL: “BİZE YAKIŞAN BU DOSTLUĞU KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRMEK”

İlk olarak sahneye davet edilen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel huzur ortamının öneminden bahsederken; “Huzur ortamının böylesine vücut bulduğu ve kardeşliğin bu kadar sağlam olduğu ramazan günlerinde hep beraber olmak, kaşıklarımızı hep beraber omuz omuza yemeklerimize daldırmak ve bu gönül sofrasından gönül almak gönül vermek. İşte bütün mesele bu. 82 milyon Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü ve kıyamete kadar payidar kalacak olan aziz milletimin aziz evlatları bunu başarıyorlar. Bütün dünyaya bu mesajı Tekirdağ’dan verme şerefine eren bütün kardeşlerimin alnından öpüyorum. Bize yakışan bu dostluğu kardeşliği pekiştirmek.” dedi.

“ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN”

Gönül Sofraları organizasyonunu yapan ve emeği geçenlere de teşekkür eden Yel; “Ben huzurlarınızda Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i, meclis üyelerini ve bu akşamın hazırlanmasını sağlayan sayın Kemal Aybi ve Hikmet Mutlu’ya teşekkürlerimi iletiyorum. Burada binlerce insanımızı bir araya getirdiler. Allah onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

YÜKSEL: “BİZE DESTEK VEREN TÜM İŞ ADAMLARIMIZA CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in ardından sahneye davet edilen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; organizasyon sürecini vatandaşlarla paylaştı. Yüksel; “Biz bu ramazan ayında yapılan organizasyonları tamamen hayırsever iş adamları sayesinde yaptık. Göreve geldiğimizde baktık ki 300 bin TL’lik ihale var. Bu ihaleyi iptal ettik. Bizim Tekirdağ’da hayırsever iş adamlarımız bu işin üstesinden gelir dedik. Yaklaşık 60 bin hemşerimize Süleymanpaşa Belediyemizin kasasından 1 kuruş çıkmadan gönül sofralarını kurduk. Bize destek veren tüm iş adamlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.” diye konuştu.

“HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kiraz Festivali ile sözlerine devam eden Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Ayın beşinde yerel sanatçılar sahne alacak. Altısında da Kiraz Festivali başlıyor. Kiraz Festivaline Yavuz Mahallesi’nde yaşayan hemşehrilerimizi özellikle davet ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından dualarla oruçlar açılırken Gönül Sofraları iftar programı Pamuk Helva, Osmanlı macunu ve ramazan şerbeti ikramı ile sona erdi.

Haber Tarihi: 02.06.2019
Okunma Sayısı: 1724
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024