Dünya üniversitelerinden Rodosçuk kitabına büyük ilgi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan Rodosçuk “Osmanlılar Döneminde Esamesi Geçen İnsanların Kenti 1546 - 1553” kitabı Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında ses getirmeye devam ediyor.
Haber Tarihi: 2017-06-14 15:21:18

Yayına girdiği günden beri ülke çapında birçok üniversite ve kütüphane tarafından talep edilen Rodosçuk “Osmanlılar Döneminde Esamesi Geçen İnsanların Kenti 1546 - 1553” sesini uluslar arası arenada da duyurmayı başarırken dünyanın önde gelen üniversiteleri ve kütüphanelerinden de yerini almaya başladı.

“RODOSÇUK” DÜNYANIN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTE VE KÜTÜPHANELERİNDE YERİNİ ALMAYA BAŞLADI

İlk olarak Harvard Üniversite Kütüphanesi, Fransız Milli Kütüphanesi ve Amerikan Kongre Kütüphanesi’nden davet alan eser ile ilgili Princeton Üniversitesi Kütüphanesi, Michigan Üniversitesi Kütüphanesi, New York Üniversitesi Kütüphanesi, Ohio Üniversitesi Kütüphanesi, Bodleian Üniversitesi Kütüphanesi, Washington Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, California Los Angeles Üniversitesi de harekete geçerken Süleymanpaşa Belediyesi’nden eserin talebinde bulundular.

16. YÜZYIL TEKİRDAĞ’INI ANLATIYOR

Doç. Dr. Özlem Sert’in yazdığı, Serkan Ecrin’in çevirisini gerçekleştirdiği tüm telif hakları Süleymanpaşa Belediyesi tarafından alınıp yayınlanan eserde İstanbul’u yüzyıllardır üretimi ile besleyen 16. yüzyıl ortasında büyüyen Akdeniz kentlerinden biri olan ve Rodosçuk olarak adlandırılan Tekirdağ’ın hikayesi anlatılıyor.

Okuyucusunu Rodosçuk’un kent yaşamını ve coğrafyasını anlatan bir yolculuğa çıkarmayı hedefleyen kitap kent sakinlerinin belgelerde bıraktıkları izleri ayrıntılı olarak incelerken, yaşamlardan da örnekler veriyor.

Eserde kitabın kahramanı olan insanlar, mahalle mahalle yaşadıkları yer bağlamında betimlenirken mahallelerin konumlarına göre oluşturulmuş bölümler, anlatılan yaşamın kentin neresinde olduğunu gösteren haritalar ile destekleniyor.