Cuma Namazı öncesi bütün camiler dezenfekte edildi

Korona virüsü salgını nedeniyle uzun süre ibadete kapalı kalan camiler, salgının yayılma hızının yavaşlaması ile birlikte normalleşme süreci kapsamında kademeli bir şekilde yeniden ibadete açılmaya başlamıştı. Süreç kapsamında Cuma Namazları ve belirli vakit namazlarının sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması şartıyla camide cemaatle kılınabilmesi mümkün hale getirilmişti.

Özellikle Cuma Namazlarının sağlıklı ortamlarda eda edilebilmesi ve vatandaşların salgın riskinden korunarak ibadetlerini yerine getirebilmesi için normalleşme sürecinin başlangıcından bu yana her önlemi alan Süleymanpaşa Belediyesi, camilerde hem dezenfeksiyon hem de izolasyon konusunda tedbirler geliştirdi.

CAMİ İÇLERİ, AVLU VE ŞADIRVANLARI İLAÇLANDI

Alınan tedbirler doğrultusunda, Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Cuma Namazı öncesi şehir merkezi ve kırsal mahallelerdeki bütün camilerde dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirildi. Camilerin iç mekânlarının yanı sıra avlu ve şadırvanlar ile cami tuvaletleri de ilaçlanarak arındırıldı.

Dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra Cuma Namazı için camilere gelen vatandaşlara maske ve tek kullanımlık seccade dağıtımı yapılarak cemaatin salgına karşı korunması sağlanmış oldu.

YÜKSEL: “TEDBİRLERİMİZ SAYESİNDE BU İLLETTEN EN KISA SÜREDE KURTULACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Salgın nedeniyle mübarek Cuma Namazımızı eda edememenin manevi sıkıntısı içinde haftalar geçirdik. Allah’a hamdolsun ki salgına karşı yürüttüğümüz mücadelede başarı sağladık ve camilerimiz yeniden ibadete açılabildi. Normalleşme sürecinde belirlenen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde Cuma Namazımızı camilerimizde hep birlikte kılabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte salgının yok olmadığının ve bulaşma riskinin azalsa da tamamen ortadan kalkmadığının bilincinde olarak hareket etmeliyiz. Bu anlayışla, Süleymanpaşa Belediyesi olarak Cuma Namazları öncesi tüm camilerimizde detaylı bir şekilde dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyoruz. Camilerimizin iç mekânları, avluları, şadırvanları ve tuvaletleri de dâhil olmak üzere her noktasını arındırıyoruz. Cemaatimizi saf tutarken sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda bilgilendiriyoruz. Tüm camilerimizde cemaate maske ve tek kullanımlık seccade dağıtarak kişisel izolasyonlarını da temin ediyoruz. İnanıyorum ki aldığımız bu tedbirler sayesinde salgın illetinden en kısa sürede ebediyen kurtularak özlediğimiz günlere hep birlikte kavuşacağız. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın mübarek Cuma gününü kutluyorum,” diye konuştu.

Haber Tarihi: 03.07.2020
Okunma Sayısı: 1101
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020