Başkan Yüksel kepenk açan esnafa ziyarette bulundu

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, yeni tip Korona virüsü salgını ile ilgili tedbirlerin kademeli olarak azaltılması kararı sonrası, 1 Haziran Pazartesi itibariyle başlayan yeni normalleşme süreci kapsamında kepenk açan esnafa hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Talepleri dinleyen Yüksel, yeni dönemde belediye olarak esnafın yanında oldukları mesajını verdi.

Yeni süreçte hayatın normal akışına dönebilmesi için hem devlet hem millet olarak büyük özverilerle mücadele ettiğimizi ifade eden Başkan Yüksel, özellikle aylarca dükkânını kapatmak zorunda kalan esnafın süreçten çok olumsuz etkilendiğini değerlendirdi.

TALEP VE BEKLENTİLERİ DİNLEDİ

Ziyaretlerde aylar sonra kepenk açan esnafın talep ve beklentilerini dinleyen Yüksel, sokağa çıkma kısıtlamalarının belirli yaş grupları dışında sona erdirilmesi ile birlikte ticari hayatın da yavaş yavaş normale döneceğini belirtti. Ramazan Bayramı öncesi yerel işletmelere 2 milyon TL ödeme gerçekleştirerek destek verdiklerini hatırlatan Yüksel, yeni dönemde esnafın güçlenmesi için belediye olarak gereken desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

YÜKSEL: “SÜREÇ İLERLEDİKÇE KAYIPLARIMIZI TELAFİ EDECEĞİZ”

Özellikle sosyal ortamlara sahip olan kahvehane, çay bahçesi, kafe, restoran gibi işletmelerin çok uzun süre kapalı kalmaktan dolayı çok daha zor bir dönem geçirdiklerinin farkında olduklarını vurgulayan Yüksel, “Fiziksel olarak bir arada olduğumuz kafeterya, çay bahçesi gibi yerler yeni normalleşme süreci kapsamında bugün açıldı. Süreç ilerledikçe kayıplarımızı telafi edeceğiz. Bu zorlu süreci hep birlikte geride bırakıyoruz. Önümüzdeki dönem nispeten daha kolay olacak. Bu duygu ve düşüncelerle kepenklerini açan tüm esnafımıza hayırlı işler diliyorum,” diye konuştu.

“TEDBİRLERE DEVAM EDİLMELİ”

Salgın süreci boyunca başarıyla sürdürülen mücadele çalışmalarının olumlu sonuçlarının görülmeye başladığının altını çizen Yüksel, salgına karşı gevşeme lüksünün olmadığının altını çizerek normalleşme sürecinde de tedbirlerin sıkı şekilde uygulanmaya devam etmesinin önemine değindi.

Haber Tarihi: 02.06.2020
Okunma Sayısı: 1024
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024