Başkan Yüksel geleceğin bilim insanlarını ziyaret etti

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı kapsamında düzenlenen Bilmeyen Kalmasın Projesi sergisini ziyaret etti.

Tekirdağ Valiliği tarafından, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde ve Süleymanpaşa Belediyesinin katkıları ile düzenlenen Bilmeyen Kalmasın Etkinliği, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 3 gün süren etkinlik kapsamında 35 atölye, 2 yarışma ve sergi, Planetaryum, deney gösterileri ve 3 farklı bilim semineri düzenlendi. Etkinlik üç gün boyunca çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Özellikle Robotik Kodlama çalışmalarının sergilendiği atölyeler büyük ilgi gördü.

BİLİMİ ÖZENDİRECEK HER PROJEYE DESTEK SÖZÜ

10-18 yaş arası öğrencilerin bilime ilgisini arttırmak, problem çözme becerilerini arttırmak, bilimsel yöntemleri kullanarak hayatı kolaylaştıracak yeni yollar keşfetmelerini teşvik etmek ve bilgi, beceri ve düşünme kapasitelerini yükseltmek amaçlarıyla düzenlenen etkinliği ziyaret eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, çocuklar ve gençler tarafından gerçekleştirilen atölyelerde bilimsel deneylere eşlik etti. Öğrencilerden çalışmalar hakkına bilgi alan Yüksel, gençlerin bilime ilgilerini arttırmak için her türlü desteği vermeye kurum olarak hazır olduklarını belirterek projede yer alan öğrencileri tebrik etti.

Haber Tarihi: 18.10.2021
Okunma Sayısı: 845
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024