Başkan Yüksel Gündoğdu Mahallesi sakinleri ile Gönül Sofrasında buluştu

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Gönül Sofraları adıyla düzenlenen ve Ramazan ayı boyunca her akşam başka bir mahallede düzenlenen iftar programları Gündoğdu-Turgut Mahallesi ile devam etti.

2200 kişinin birlikte iftar yaptığı Gönül Sofrası iftar organizasyonuna Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fatma Derya Alan, belediye başkan yardımcıları ve mahalle muhtarları da ilgi gösterdi.

Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne ait otopark alanında gerçekleştirilen iftarda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, masa masa dolaşarak vatandaşlar selamladı ve ramazanlarını tebrik etti.

YÜKSEL: “BU MİLLETİN BİR FERDİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

Dualar eşliğinde açılan oruçların ve yenen yemeklerin ardından Gündoğdu-Turgut Mahallesi sakinlerine hitap eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, iftar programına katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yüksel, “Ben bu kalabalığı görünce bu milletin bir ferdi olmaktan bir kere daha onur duydum. İyi ki bu şanlı Türk Bayrağı’nın altında yaşayan bu büyük milletin bir ferdi olmuşum. Allah birlik ve beraberliğimize zeval vermesin,” dedi.

“YÜZ YILDIR BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE HESAP YAPILIYOR”

“Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyoruz,” sözleri ile 19 Mayıs’ı kutlayarak konuşmasını sürdüren Yüksel, “Tam yüz yıl önce bu topraklar üzerinde hesap yapanlara karşı Samsun’dan büyük bir hamle başlatıldı. O hamleyle bugün tam bağımsız, büyük ve güçlü Türkiye için cansiperane bir şekilde çalışan bu milletin bir ferdiyiz. İnanıyorum ki; 2023’te, 2053’te ve 2071’de bu büyük millet çok daha farklı yerlere gelecek. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Çok siyasi konuşma yapmam sevmem ama bugün için bunu söylemek zorundayım: Bu topraklar üzerinde yüz yıldır hesap yapılıyor. Yıllardır bizi Türk-Kürt, Alevi-Sünni, sacı-solcu diye bölmek istediler. Yıllardır bizi birbirimize bağlayan en önemli değerlerimizi aramızdan çıkarmak istediler. Dil ayrımı, bayrak ayrımı, toprak ayrımı yapmak istediler. Bizleri birbirimizden koparmak istediler. Bu büyük millet, 15 Temmuz akşamı bu birlik ve beraberliğin bozulmaması gerektiğini meydanlara inerek dosta düşmana gösterdi. İnşallah bu birlik ve beraberlik, kıyamete kadar devam edecektir, buna inanıyoruz,” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YÜKSEL’DEN HAYIRSEVER İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR

Gönül Sofrası iftar programlarının belediye bütçesinden değil, hayırseverlerin destekleri ile gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüce Yaradan şanlı Türk Bayrağımızı yere indirtmesin, ezanlarımızı susturtmasın, bu güzel toprakları düşman botuna çiğnetmesin, bizi de birbirimizden ayırmasın diye dua ediyorum. Bu Ramazan’da yaklaşık 50 bin hemşehrimizle birlikte iftar açıyoruz. Bu iftar organizasyonlarında Süleymanpaşa Belediyesi’nin kasasından herhangi bir harcama yapılmıyor. Tekirdağ’da yaşayan hayırsever işadamlarımız sayesinde bu organizasyonları yapıyoruz. Her birine Allah razı olsun diyorum. Bu akşam bu güzel insanları bir araya getirmemize katkı sağlayan hayırseverlerimize teşekkür etmek istiyorum. Merhum anne-babalarının hayrı için katkı sağlayan Rafet Kırımlı ve Kırımlı Ailesi’ne, benim de köyüm olan Çanakçı’dan babaları Remzi Mutlu’nun ruhu için destek veren Hikmet ve Kadir Mutlu’ya teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.”

“BOZUK YOLLARIN ONARIMINA BAYRAMDAN SONRA BAŞLIYORUZ”

Bozuk yollarla ilgili sıkıntıları yakından bildiğinin altını çizerek, göreve geldikleri günden itibaren çalışmaya başladıklarını belirten Yüksel, “Süleymanpaşa’da önemli bir yol sıkıntımız var. Yaklaşık 36-37 gündür kapı kapı geziyor ve bütün sokaklarımızda taramalar yapıyoruz. Allah nasip ederse Ramazan Bayramı’ndan sonra yoğun bir şekilde tamir-tadilat, bakım-onarım işlemlerine başlayacağız. İnşallah yaz sonuna kadar toparlayabildiğimiz kadar toparlayacağız, yetiştiremediklerimizi de havalar müsaade ettikçe tamamlayacağız. Bize, sizinle birlikte Gönül Belediyeciliğini yapma şansı tanıdığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Biz, ‘Bu kardeşiniz sizin aranızda olacak. Bizi sırça köşklerde görmeyeceksiniz,’ diye size söz verdik. Siz bize sahip çıktınız, biz de inşallah bize olan güveninizi asla boşa çıkartmayacağız,” açıklamasında bulundu.

“BÜYÜKŞEHİR DESTEK VERMEDİ AMA FESTİVALİ YİNE CEBİMİZDEN PARA ÇIKMADAN YAPACAĞIZ”

Gündoğdu-Turgut Mahallesi sakinlerini 55. Kiraz Festivali’ne davet eden Yüksel, Büyükşehir Belediyesi’nin festival konusundaki ilgisizliğinden yakındı. Yüksel, “6 Haziran’da Kiraz Festivalimiz başlıyor. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Kiraz Festivali, dört gün sürecek. Allah kısmet ederse bu Kiraz Festivali’nde de Süleymanpaşa Belediyesinin cebinden yine para çıkmayacak. Büyükşehir Belediyesi her ne kadar destek olmasa da yine Tekirdağ’a, Süleymanpaşa’ya yakışır, en güzel festivali yapacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Sizin dua ve destekleriniz olduğu sürece hiç kimseye ihtiyacımız yok. Elhamdülillah, Allah bize yeter,” diye konuştu.

Yüksel konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu duygu ve düşüncelerle, her birinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. Hayırlı Ramazanlarınız olsun, Allah her birinize şimdiden nice nice bayramlar görmeyi nasip eylesin. Allah’a emanet olun.”

Yüksel, konuşmasının ardından çocuklar ve gençlerle tek tek ilgilenerek fotoğraf çektirdi. Gençlerin Başkan Yüksel’e gösterdiği ilgi dikkat çekti.

BAŞKAN YÜKSEL RAMAZAN EĞLENCESİNİ ÇOCUKLARLA BİRLİKTE İZLEDİ

İftarın ardından Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını anlatan gölge tiyatrosu, Hacivat ve Karagöz, Aşuk ile Maşuk’tan oluşan bir gösteri sahnelendi. Başkan Yüksel, çocuklar kadar büyüklerin de beğeni ile takip ettiği gösteriyi çocuklarla birlikte izledi.

GÖNÜL SOFRALARI PROGRAMI

Öte yandan, Gönül Sofrası iftar organizasyonlarının Arefe gecesine kadar devam edeceği belirtildi.

İşte Gönül Sofralarının iftar programı:

20 Mayıs Pazartesi 20.32/ Dağ Yenicesi Mahallesi

21 Mayıs Salı 20.33/ Zafer Mahallesi

22 Mayıs Çarşamba 20.33/ Yağcı Mahallesi

23 Mayıs Perşembe 20.34/ Kumbağ Mahallesi

24 Mayıs Cuma 20.35/ Barbaros Mahallesi

25 Mayıs Cumartesi 20.36/ Eskicami-Ortacami Mahallesi

26 Mayıs Pazar 20.37/ Değirmenaltı Mahallesi

27 Mayıs Pazartesi 20.38/ Gündüzlü Mahallesi

28 Mayıs Salı 20.39/ Karadeniz Mahallesi

29 Mayıs Çarşamba 20.40/ Dedecik Mahallesi

30 Mayıs Perşembe 20.40/ Çınarlı Mahallesi

31 Mayıs Cuma 20.41/ (Kadir Gecesi) Sahil Dolgu Alanı

1 Haziran Cumartesi 20.42/ Aydoğdu Mahallesi

2 Haziran Pazar 20.43/ Yavuz Mahallesi

Haber Tarihi: 19.05.2019
Okunma Sayısı: 2889
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020