Başkan Yüksel Gönül Sofrası’ndan birlik mesajı verdi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofralarının dokuzunca gecesinde 2 bin Altınova Mahallesi sakini orucunu birlikte açmanın mutluluğunu yaşadı.

Her akşam ayrı bir mahallede kurulan, şehrimizin önce gelen iş adamlarının finanse ettiği ve Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan iftar menüsünün Altınova Mahallesi sponsoru Tekirdağ Taşıyıcılar Kooperatifi oldu.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN BAŞKAN YÜKSEL’E SEVGİ SELİ

Altınova Mahalle Muhtarlığı önünde kurulan Gönül Sofrası’na mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterirken Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel alana gelmesiyle birlikte sevgi gösterileri ile karşılandı. Vatandaşlar ile sohbet ederek ramazanlarını kutlayan Başkan Yüksel kendisine gösterilen ilgiden dolayı adeta adım atmakta zorlandı.

ÜLKER VE ETİ MAHALLE SAKİNLERİNİN RAMAZAN-I ŞERİF’LERİNİ TEBRİK ETTİ

İlahi dinletisi ile başlayan programda dualar ile oruçların açılmasının ardından Altınova Mahalle Muhtarı Hüseyin Ülker ve Tekirdağ Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti mahalle sakinlerinin Ramazan-ı Şerif’lerini tebrik edip afiyetler diledi.

BAŞKAN YÜKSEL: “5. YILIN SONUNA GELDİĞİMİZDE BİZİM BOYNUMUZU YERE EĞDİRMEDİ DİYECEKSİNİZ”

Gönül Sofrası ile her akşam ayrı bir mahallede bir arada olunmasını sağlayan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in konuşması ile devam eden programda; Başkan Yüksel 5 yıllık görev süresi sona erdiğinde kimsenin boynunu yere eğdirmeyeceğine dikkat çekerek; “Yüce Yaradan’a binlerce kez şükürler olsun ki bu kadar güzel insanı bir araya toplamayı bizlere nasip eyledi. Altınova’da yaşayan bütün hemşerilerime özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu kardeşinize güvendiniz, inandınız ve Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı olarak geldiğim bu mahalleye tekrar gelişimin belediye başkanı olarak olmasını sağladınız. Allah hepinizden razı olsun. Şunun sözünü gönül rahatlığıyla verebilirim. 5. yılın sonuna geldiğimizde ‘İyi ki bu çocuğa oy vermişiz, bizim boynumuzu yere eğdirmedi’ diyeceksiniz. Bundan kuşkunuz olmasın.” dedi.

“ALTINOVA’NIN ÇOK DAHA FARKLI BİR YERE DÖNÜŞTÜĞÜNE HEP BERABER ŞAHİT OLACAĞIZ”

Süleymanpaşa için var gücüyle çalıştıklarının altını çizen Başkan Yüksel; “Yaklaşık 40 gün önce belediye başkanlığı makamına geldiğimizden beri günde 4-5 saat uyku ile geçiştiriyoruz. Çünkü yapılacak olanları bir an önce planlamamız gerekiyor. Çünkü sizlere verdiğimiz sözler var. Onları tutmamız gerekiyor. Allah nasip ederse bu 5 yıllık süre içerisinde Altınova’nın çok daha farklı bir yere dönüştüğüne hep beraber şahit olacağız.” diye konuştu.

“KAMYON ŞOFÖRLERİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Konuşmasında Altınova Mahallesi iftarını finanse eden Tekirdağ Taşıyıcılar Kooperatifine de teşekkür eden Başkan Yüksel; “Bu akşam için Taşıyıcılar Kooperatifimize özellikle teşekkür ediyorum. Kamyon şoförlerimizden Allah razı olsun. Biz vatandaşımız ile birlikte iftar yapacağız dedik. Yollarda direksiyon sallayarak alın teri döken, kamyoncu ağabeylerimiz, dostlarımız, arkadaşlarımız bizim milletimiz ile birlikte iftar açmamızı uygun gördüler. Allah hepsinden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

“YÜCE YARADAN BİZİM BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN”

Altınova Mahallesi’nin Türkiye’nin 81 ilinden insanın birlik ve beraberlik içinde yaşadığı örnek bir mahalle olduğunu ifade eden Yüksel; “Altınova Mahallemiz hemen hemen 81 ilimizin hepsinden insanın yaşadığı, hepsini kucaklayan bir mahallemiz. Bu akşam olduğu gibi birlikteliğin merkezi olan bir mahalle. Yüce Yaradan bizim birlik ve beraberliğimize zeval vermesin. Yüce Yaradan ezanlarımızı susturmasın. Yüce Yaradan bu güzel toprakları düşman botuna çiğnetmesin.” şeklinde konuştu.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI 6 HAZİRAN İTİBARİ İLE KİRAZ FESTİVALİ’NE BEKLİYORUM”

Son olarak Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 55. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’ne tüm vatandaşları davet eden Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “6 Haziran’da  Süleymanpaşa’da Kiraz Festivali’ni organize ediyoruz. Yine o eski günlerdeki gibi birlik ve beraberliğimizin had safhada olduğu, birlikte vakit geçirebileceğimiz, çocukların gençlerin kendilerine vakit ayırabilecekleri, annelerin babaların biraz da olsa enerjilerini atabilecekleri, kafalarını dağıtabilecekleri güzel bir festival organize ettik.  Tüm vatandaşlarımızı 6 Haziran itibari ile sahile, Kiraz Festivali’ne bekliyorum. Gelin, festival coşkusunu hep birlikte yaşayalım.” diyerek sözlerini noktaladı.

SEVGİ SELİ İFTAR SONRASI DA DEVAM ETTİ

Gönüllerden sonra Ramazan şerbeti, Osmanlı macunu ve pamuk helva ikramı ile ağızların da tatlandığı etkinlik sonunda Altınova Mahallesi sakinleri Başkan Yüksel ile fotoğraf çektirip günü ölümsüzleştirmek için birbirleri ile yarıştı.

Ramazan ayı boyunca her akşam ayrı bir mahallede gerçekleştirilecek Gönül Sofraları, şu şekilde devam edecek:

GÖNÜL SOFRALARI PROGRAMI

15 Mayıs Çarşamba 20.27/ Husunlu Mahallesi

16 Mayıs Perşembe 20.28/ Bahçelievler Mahallesi

17 Mayıs Cuma 20.29/ Bıyıkali Mahallesi

18 Mayıs Cumartesi 20.30/ Hürriyet Mahallesi

19 Mayıs Pazar 20.31/ Gündoğdu-Turgut Mahallesi

20 Mayıs Pazartesi 20.32/ Dağ Yenicesi Mahallesi

21 Mayıs Salı 20.33/ Zafer Mahallesi

22 Mayıs Çarşamba 20.33/ Yağcı Mahallesi

23 Mayıs Perşembe 20.34/ Kumbağ Mahallesi

24 Mayıs Cuma 20.35/ Barbaros Mahallesi

25 Mayıs Cumartesi 20.36/ Eskicami-Ortacami Mahallesi

26 Mayıs Pazar 20.37/ Değirmenaltı Mahallesi

27 Mayıs Pazartesi 20.38/ Gündüzlü Mahallesi

28 Mayıs Salı 20.39/ Karadeniz Mahallesi

29 Mayıs Çarşamba 20.40/ Dedecik Mahallesi

30 Mayıs Perşembe 20.40/ Çınarlı Mahallesi

31 Mayıs Cuma 20.41/ (Kadir Gecesi) Sahil Dolgu Alanı

1 Haziran Cumartesi 20.42/ Aydoğdu Mahallesi

2 Haziran Pazar 20.43/ Yavuz Mahallesi

Haber Tarihi: 14.05.2019
Okunma Sayısı: 2108
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2020