TORSAB ve Asyaport masaya yatırıldı

Haber Tarihi: 2014-06-19 16:55:13

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oluşturulan Asyaport ve TORSAB İnceleme Komisyonu toplandı.

İlk olarak başkan, başkan yardımcısı ve raportör seçiminin yapıldığı toplantıda, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Komisyon Başkanı, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe Başkan Yardımcısı ve Çerkezköy Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ensar Sivri Raportör olarak seçildi.

Öncelikle Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi’nin (TORSAB) ele alındığı toplantıda çevre OSB’ler incelenirken olumlu ve olumsuz görüşler tartışıldı.

Ardından Asyaport konusu gündeme gelirken Asyaport’un yapımındaki son durum, işleyişi ve planlamaları ile ilgili Asyaport yetkililerinden bilgi alınması kararlaştırıldı.

Alınan kararların ardından Asyaport ve TORSAB İnceleme Komisyonu, TORSAB’ın yapılması planlanan Nusratlı-Yağcı mahalleleri arasındaki araziye giderek muhtarlar ve vatandaşlardan bilgi alıp incelemelerde bulundu.

Asyaport ve TORSAB İnceleme Komisyonu toplantısına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Süleymanpaşa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Münir Karaevli ve Kamil Günay, Çerkezköy Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ömer Kılınç ve Ensar Sivri, Ergene Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Bakır ve Malkara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Orkun Ekrem Yılmaz katıldı.