Kiraz Festivali korteji binlerce Tekirdağlı ile yürüdü

Haber Tarihi: 2014-06-07 10:18:40

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen 50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali Kortej yürüyüşü binlerce Tekirdağlının katılımıyla gerçekleştirildi.

50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali Kortej yürüyüşü yağmura rağmen görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan 50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali Korteji’ne Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP genel Başkan yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili ve Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, CHP İl Başkanı Recep Palabıyık, daire müdürleri, konuk yerli ve yabancı ekipler ile vatandaşlar katıldı.

Köprübaşı mevkiinde halk oyunları ekiplerinin gösteri yaptığı yürüyüşte Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ta halk oyunları ekiplerini kırmayarak bir süre oynaması yağmura rağmen tam anlamıyla vatandaşlara festival coşkusunu yaşattı.

Tekirdağ Valiliği önüne kadar süren yürüyüşte Tekirdağ Valiliği önüne gelindiğinde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

EKREM EŞKİNAT: “BİZ TRAKYALIYIZ HAVA KOŞULLARI NE OLURSA OLSUN BİZ ÇIKTIĞIMIZ YOLDAN ASLA DÖNMEYİZ.”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Kiraz Festivali’nin 50. Yılını icra etmenin mutluluk ve gururunu yaşadıklarını belirterek “Kiraz Festivali’nin 50.’sini gerçekleştirmek bana ve Süleymanpaşa Belediyesi’ne nasip oldu. Bu anlamda çok mutluyuz. Dün havanın yağmurlu olacağını festivalin iptal edilmesi gerektiğini söyleyen dostlarımız oldu. Cevabımız açık ve nettir. Hava koşulları ne olursa olsun biz çıktığımız yoldan asla dönmeyiz. Biz Trakyalıyız, Biz Tekirdağlıyız, Biz Süleymanpaşalıyız. Trakya ve Tekirdağ’ın aydınlığına yakışır kültür dolu, eğlence dolu bir dört gün diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Açılış törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da katılırken Valilik önünde ritim şov gösterisi sonrası festival meşalesi yakıldı.

Türk Silahları Kuvvetleri Mehteran Takımı’nın Tuğlalı Park’ta verdiği konser ile devam eden açılış töreni kokteyl ve gece konserleri ile sürdü.