Kiraz Festivali’nde Metin Feyzioğlu rüzgarı esti

Haber Tarihi: 2014-06-07 10:15:56

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali dolayısıyla geldiği Tekirdağ’da Kiraz Festivali Kültür Çadırı’nda konferans düzenlerken Kiraz Festivali kortej yürüyüşüne de katıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Tekirdağ Kiraz Festivali’ne katılmak üzere geldiği Tekirdağ ‘da ziyaretlerde bulundu.

Tekirdağ Baro Başkanlığı ile başlayan ziyaret turunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı ziyaret eden Feyzioğlu, , 50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında Sahil dolgu alanı Kültür Çadırı’nda konferans verip festivalin kortej yürüyüşüne de katıldı.

Tekirdağ sokaklarında vatandaşlarla kucaklaşan Feyzioğlu, Tekirdağ Büyükşehir ve Süleymanpaşa Belediye Başkanlıklarını ziyaret edip konferans için Kültür Çadırının yolunu tuttu.

FEYZİOĞLU KÜLTÜR ÇADIRINDA VATANDAŞLARA SESLENDİ

Kültür çadırında alkışlarla karşılanan Feyzioğlu’na Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından plaket verilirken Başkan Eşkinat yaptığı konuşmada; “Bugün burada bir ilki yaşayacağız. 49 yıldır yapılan Tekirdağ Kiraz Festivali 50.’sini kutluyor. Ama 50.’sini Süleymanpaşa Belediyesi düzenliyor. Bugüne kadar çok çadırımız oldu ama ilk defa kültür çadırımız oluyor. Festival sadece eğlence, sadece vakit geçirme alanı değil; sosyal kültürel anlamda da toplumun gelişmesine katkıda bulunan bir alandır. Bu manada saat 14.30’da Hıfzı Topuz sizlerleydi. Şimdide Türkiye’nin göz bebeği, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu sizlerin karşısında. Adaletin bitirilmeye çalışıldığı bir ortamda adalet meşalesini Türkiye adına elinde tutan Metin Feyzioğlu aramızda. Süleymanpaşalı hemşerilerimizin sevgisini kazanmış Sayın Feyzioğlu’na ben bu plaketi vermekten onur duyuyorum. Atatürk’ün yansıttığı ışığı bizlere Hıfzı Topuz yansıttı. Bizlerde diğer kuşaklar olarak bu ışığı yansıtmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Başkan Eşkinat’ın ardından konferansına başlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“BİLDİĞİM TEK MUCİZE BAŞARMAKTIR”

“Uzun zamandır bu anın gelmesini bekliyordu. Böyle bir festivalde aranızda bulunmak benim için onur verici. Bugün birbirimizle kucaklama günü. Çok acı yaşıyoruz darbe üstüne darbe yiyoruz toplum olarak. Toplum olarak ağır bir travma geçiriyoruz. Bu noktada kenetlenmeyi başarmamız lazım. Başaramamanın tek mazereti vardır yeterince çalışamamak. Bildiğim tek mucize vardır o da başarmak.

“BİZ AYNI MİLLETİN EVLATLARIYIZ”

Bugün ayrışma günü değil zorluklar karşısında birleşme, kenetlenme günüdür. Aranızda çok farklı siyasi partilere siyasi düşüncelere bağlı olanlar olabilir ve olmalıdır. Bizi bir arada tutan payda aynı milletin fertleri, geçmişten gelen bir birliğin gelecekten ortak ülkü ile taçlandırmaktır. Biz aynı milletin evlatlarıyız. Bu düşüncede olursak bizi birbirimize düşman yapamazlar.

“BUGÜNÜN YANLIŞINA DÜNÜ MAZERET GÖSTERMEK YARINI FEDA ETMEKTİR”

Herşeyi açıklıkla konuşmakta fayda var. Yakın tarihimize baktığınızda hep sıkıntılardan geçtik. Hep hukuku yargıyı elinde tutanlar kendi iktidarlarını var etmek için araç olarak kullandılar. Bugünün yanlışına dünü mazeret göstermek yarını feda etmektir. Buna hakkımız yoktur. Yarını inşa etmek zorundayız.

“DENİZLERİMİZİN ASILMASI UTANCIMIZDIR”

Mustafa Kemal çağdaşlaşma mücadelesini ordu ile değil; orduyu siyasetten ayırarak milletiyle birlikte yapmıştır. Komutanlarına ya üniformanızı çıkartın ya da meclise girmeyin doğru düzgün komutanlığınızı yapın diyen kişidir. Ama bu ülkede Atatürk’ün adıyla darbe üstüne darbe yapılmıştır. Her bir darbe bir diğerinin gerekçesi olurken toplumda ciddi travmalara yol açmıştır. Yüksek adalet divanında yüzlerce kişinin yargılandığı, başbakanın bakanların asıldığı ona cevaben üç sizden, üç bizden üç onlardan denizlerimizin asılması utancımızdır. Bugünde hala yüreğimizde kahramanlıkları tecil edilmiş subaylarımız zindanlarda çürümeye mahkum edilmiştir. Mazotun parasını cebinden ödeyen komutanımız zindandadır. Terör örgütünün elebaşını paketlemiş komutanımız sahte delillerle içeri alınmıştır.

“BEN BİRİLERİNİN İZİN VERDİĞİ KONULARDA KONUŞUP İZİN VERMEDİĞİ KONULARDA SUSACAK BİRİ DEĞİLİM”

Biz halkçılığı burun kıvırmaya, benim dünya düzenime uymuyor diyenleri yenileşme sayarsak olmaz. Halkçı bir politika izleniyor olsaydı Tekirdağ istanbul’un arkda bahçesi olmaz, İstanbul şişmez ve Trakya’nın verimli tarım toprakları sanayi ve konuta açılmazdı. Dünyanın en verimli topraklarında yaşayıp üzerine fabrika dikilmezdi. Ergene nehrinde balık tutulur ve yüzülürdü. Ergene’de balık tutup yüzmek istiyorsak böyle bir politikamızın olması gerekiyor. Bundan sanane diyenler olabilir. Birincisi anayasının üçüncü maddesinde soyal devlet yattığına göre, sosyal devlette bir coğrafya kimya konusu olmadığına göre, tamamen bir hukuk konusu olduğuna göre bizim alanımıza girer diye düşünüyorum.  Ben birilerinin izin verdiği konularda konuşup izin vermediği konularda susacak biri değilim. Sanane diyerek sallarım.”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, konferansın ardından 50. Tekirdağ Kiraz Festivali kortejine katılırken gün boyunca Tekirdağlılarla kucaklaştı.