50. Tekirdağ Kiraz Festivali açılışı Naip Mahallesi’nde yapıldı

Haber Tarihi: 2014-06-07 10:14:25

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Tekirdağ Kiraz Festivali her yıl olduğu gibi bu yılda Naip Mahallesi’nde yapılan açılış töreni ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde Belediye Mehteran takımının müzik ziyafeti ile sürerken açılışa Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Namık Kemal Üniversite Ziraat Fakültesi Dekanı Ahmet İstanbulluoğlu, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Tekirdağ Eczacılar Odası Başkanı Ufuk Bekir Ersöz, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Murat Uysal, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları ekibinin de gösteri yaptığı açılışta bir konuşma yapan Naip Mahalle Muhtarı Ferhat Ataç; 50.’si düzenlenen Tekirdağ Kiraz Festivali’nin başlangıç noktası olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirirken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Naip Mahalle Muhtarı Ferhat Ataç’ın ardından bir konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise “49 yıldır süren bir geleneğin 50.’sini tekrarlamak iki ay önce kurulan Süleymanpaşa Belediyesi’ne nasip oldu. Bu onur ve gururla sizlerin karşısındayız. Bu süreç umuyorum ki kiraz tarımında ve alternatif tarımda bölgemize hayırlar getirir. Festivalin getireceği canlılık, umarım esnafımıza ve bölgemiz hayırlar getirir.” dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın konuşmasının ardından katılımcılara kiraz ikram edilirken Naip Mahallesi’ndeki festival açılışı sona erdi.