MSC’ nin sahip olduğu, Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemisi, 2015 yılında faaliyete geçecek Türkiye’nin en büyük konteyner limanı Asyaport’ la buluştu. Düzenlenen etkinliğe, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Meclis Üyesi Ensar Sivri, Meslek Odaları Başkanları katıldı.

Akdeniz ile Uzakdoğu arasında sefer yapacak olan Msc’nin son jenerasyon gemisi MSC LONDON, 399 metre boyuyla Eiffel Kulesinden daha uzun, 4 futbol sahası büyüklüğünde, 189.000 ton ağırlığı ile170.000 otomobile eşdeğer ve 15.000 TIR’ın taşıyabileceği kadar yük taşıyabiliyor.

Asyaport limanının, faaliyete geçmesiyle birlikte MSC LONDON’ dan daha büyük kapasitedeki gemilere bile ev sahipliği yapacağı belirtiliyor.

Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemisi Barbaros’taydı